ГоловнаСуспільствоЖиття

Колишній директор аеропорту "Миколаїв" отримав рік умовно за хабар у 700 тис. грн

Гроші конфіскують на користь держави.

Колишній директор аеропорту "Миколаїв" отримав рік умовно за хабар у 700 тис. грн
Михаил Галайко
Фото: nikvesti.com

Центральний районний суд Миколаєва засудив до чотирьох років позбавлення волі, із звільненням від в'язниці з випробувальним терміном в один рік, колишнього директора "Миколаївського аеропорту" Михайла Галайка, якого в грудні 2017 року затримали на спробі дати хабар голові ОДА Олексію Савченку. Про це повідомляє Судовий репортер.

Текст вироку від 28 грудня оприлюднено в реєстрі 4 січня.

"З матеріалів справи, в червні 2017 року Михайло Галайко був призначений тимчасовим виконувачем обов'язків гендиректора КП "Миколаївський міжнародний аеропорт". Бажаючи залишитися на посаді на постійній основі, Галайко в листопаді-грудні 2017 року вирішив надати неправомірну вигоду голові Миколаївської облдержадміністрації Олексію Савченку, в компетенцію якого входило укладання контрактів з керівниками підприємств і організацій", - йдеться в матеріалі.

За даними слідства, між Галайком і Савченком відбулося три зустрічі. Перший раз в Києві за невстановленою адресою, дата зустрічі також не називається. Саме тоді обвинувачений нібито запропонував гроші за продовження терміну дії його повноважень на посаді і укладення трудового договору.

27 грудня 2017 року Галайко зустрівся з Савченком у Миколаєві в службовому кабінеті голови ОДА і підтвердив, що 28 грудня зможе передати гроші.

28 грудня Галайко прийшов до губернатора о 22.00 і передав 700 тис. грн. Савченко діяв під контролем правоохоронних органів, йдеться в матеріалі.

Надалі Галайко уклав угоду з прокурором про визнання винуватості. Його дії кваліфіковано за ч. 3 ст. 369 (Пропозиція, обіцянка або надання неправомірної вигоди службовій особі) ККУ.

На стадії досудового слідства було встановлено, що Галайко планував передати 3,5 млн грн, а 700 тис. були частиною хабара. Їх конфіскують на користь держави.

Водночас гроші, які Савченко запропонував Галайку, були нібито отримані як "відкат" від підрядників, які виконували поточний ремонт покриття злітно-посадкової смуги руліжної доріжки аеродрому "Миколаїв". Роботи виконувало ТОВ "Автомагістраль-Південь" за договором на 68,5 млн грн. Під час допиту заступника директора з технічних питань КП "Миколаївський міжнародний аеропорт" встановлено, що компанія "Автомагістраль-Південь" проводила роботи до підписання договору підряду.

Нагадаємо, 18 березня 2018 року новий в.о. директора аеропорту Владислав Волошин застрелився.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram