ГоловнаСуспільствоВійна

Бойовики мінують території на лінії розмежування на Донбасі, - СЦКК

Спостерігачі бачили попереджувальні знаки про мінну небезпеку в Дебальцевому і Докучаєвську.

Бойовики мінують території на лінії розмежування на Донбасі, - СЦКК
Фото: Владислав Мусиенко

Підтримувані Росією бойовики продовжують мінувати території поблизу лінії розмежування сторін, наражаючи на небезпеку мирних громадян Донбасу.

Про це повідомляє прес-центр операції Об'єднаних сил з посиланням на дані української сторони Спільного центру з контролю і координації сторін.

"За даними звіту СММ ОБСЄ, опублікованого 03.01.2019 року, 31 грудня минулого року спостерігачі місії вперше зафіксували два попереджувальні знаки про мінну небезпеку ..., які були прикріплені на паркан біля в'їзду на територію об'єкта в місті Дебальцеве на північний схід від Донецька. А вже 2 січня поточного року спостерігачі вперше бачили щонайменше вісім попереджувальних знаків про мінну небезпеку, які розміщені на стінах і розбитих вікнах об'єкта в житловому районі на південному кінці вулиці Леніна в Докучаєвську", - йдеться в повідомленні.

Українська сторона СЦКК зазначає, що роботи з виявлення та знищення вибухонебезпечних предметів на лінії розмежування сторін здійснює виключно українська сторона, тоді як підтримувані Росією бойовики "демонструють лише зацікавленість в подальшому загостренні конфлікту і погіршенні гуманітарної ситуації на Донбасі".

Як повідомлялося, в 2018 на Донбасі від розриву мін загинули 10 осіб, ще 19 постраждали, з них п'ятеро - діти.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram