ГоловнаСуспільствоЖиття

Автошколу, в якій навчалася підозрювана в смертельній ДТП Зайцева, можуть закрити

Школа не має відповідної ліцензії і не має права видавати документи державного зразка.

Автошколу, в якій навчалася підозрювана в смертельній ДТП Зайцева, можуть закрити
Елена Зайцева
Фото: стопкадр трансляции

Автошколу, в якій навчалася водінню Олена Зайцева, обвинувачено у справі про смертельну ДТП на вулиці Сумській в Харкові в жовтні 2017 року, можуть позбавити державної акредитації.

Про це розповіли у відділі комунікацій ГУ Нацполіції в Харківській області, повідомляє Укрінформ.

"Встановлено, що курс навчання в цій автошколі триває 2-2,5 місяці, після чого видається свідоцтво про закінчення курсу. Із записів журналу обліку занять групи водіїв категорії "В" встановлено, що підозрювана (Зайцева - ред.) була відсутня на п'яти заняттях протягом жовтня-листопада 2015 року. У той же час, вона була присутня на занятті 9 жовтня 2015 року, що суперечить довідці від Державної прикордонної служби України, згідно з якою з 8 по 11 жовтня 2015 року Зайцева була за межами країни", - відзначили у відділі.

Згідно з відповіддю Міністерства освіти і науки України, додали у відділі, встановлено, що ця автошкола не є установою професійної освіти: "Вона не має відповідної ліцензії і не має права видавати документи державного зразка".

"У зв'язку з виявленими порушеннями направлені запити голові Державної акредитаційної комісії України, начальнику Регіонального сервісного центру МВС в Харківській області та голові Державної акредитаційної комісії сервісного центру на позбавлення автошколи сертифіката про державну акредитацію", - сказали у відділі.

З отримання відповідей, додали у відділі, будуть прийняті відповідні рішення.

Нагадаємо, 18 жовтня 2017 в Харкові на вулиці Сумській сталася смертельна ДТП. 11 людей постраждали: шестеро загинули, п'ятеро отримали травми різного ступеня тяжкості. За кермом Lexus була 20-річна дочка харківського бізнесмена Олена Зайцева. Автомобілем Volkswagen Touareg керував 49-річний бізнесмен Геннадій Дронов. Спочатку він проходив у справі як свідок. На початку листопада йому повідомили про підозру в порушенні ч. 3 ст. 286 КК України.

Олена Зайцева і Геннадій Дронов звинувачуються за ч.3 ст.286 (порушення правил безпеки дорожнього руху, в результаті якого загинули кілька людей) КК України з санкцією до 10 років позбавлення волі.

19 грудня 2018 року Київський райсуд Харкова продовжив арешт як запобіжний захід для фігурантів справи Олени Зайцевої та Геннадія Дронова до 16 лютого 2019 року.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram