ГоловнаСуспільствоЗдоров'я

43-річний львів'янин помер від малярії

23 грудня чоловік повернувся до Львова з Конго.

43-річний львів'янин помер від малярії

У Львівській обласній інфекційній лікарні у четвер, 3 січня, помер 43-річний львівський бізнесмен, у якого перед Новим роком діагностували тропічну малярію.

Чоловік був у комі на штучній вентиляції легенів. Лікарі тиждень боролися за його життя, але його стан був дуже важкий, повідомляє ZAXID.NET.

Чоловік 23 грудня повернувся до Львова з Конго, а 27 грудня звернувся до лікарів інфекційної лікарні за допомогою. У нього підвищилася температура, з'явилися лихоманка, озноб, головний біль, біль у м'язах, слабкість. Лікарі діагностували у нього важкий вид малярії - тропічну малярію.

Як розповіла виданню лікар-паразитолог Львівського обласного лабораторного центру Елла Матіяш, невдовзі пацієнт впав у кому, перебував на штучній вентиляції легенів. У нього різко погіршилися всі показники і в четвер, 3 січня, о 8:40 він помер.

Малярія - гостре інфекційне захворювання, яке характеризується гострим, а іноді затяжним перебігом, періодичним підвищенням температури тіла, збільшенням печінки, селезінки.

З чотирьох видів малярії найбільш важкою є тропічна малярія, яка в 40% закінчується смертю. Захворювання передається від хворої до здорової людини через укуси малярійних комарів.

За даними Всесвітньої організації охорони здоров'я, щорічно реєструється понад 200 млн випадків малярії, 90% з яких припадає на країни Африки.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram