ГоловнаСуспільствоЖиття

Поліція виявила розкрадання 6 млн гривень під час будівництва фортифікаційних споруд в АТО

Гроші присвоїв директор фірми в Івано-Франківській області.

Поліція виявила розкрадання 6 млн гривень під час будівництва фортифікаційних споруд в АТО
Фото: Podrobnosti.ua

Поліція повідомила про підозру директору фірми, який привласнив 6 млн гривень, виділених Івано-Франківській обласній державній адміністрації на будівництво фортифікаційних споруд у зоні антитерористичної операції. Про це повідомляє прес-служба регіонального управління поліції.

Кабінет Міністрів виділив кошти на будівництво оборонних споруд на території Донецької та Луганської областей у районах проведення АТО. Івано-Франківська обласна державна адміністрація також отримала кошти на будівництво фортифікаційних споруд. Для виконання робіт були укладені договори з кількома підприємствами Івано-Франківської області.

Під час перевірки поліцейські встановили, що керівники цих підприємств підробили офіційні документи, завищивши в них вартість побудованих об'єктів і використаних матеріалів. Різниця в рахунках склала понад 6 млн гривень.

Слідчі поліції повідомили про підозру керівнику одного з підприємств за ч. 1 ст. 366 (службове підроблення) та ч. 5 ст. 191 (привласнення майна в особливо великих розмірах шляхом зловживання службовим становищем) Кримінального кодексу.

Крім того, в рамках кримінального провадження встановлюють посадових осіб органів виконавчої влади обласного рівня і керівників інших підприємств, які можуть бути причетні до розкрадання бюджетних коштів.

Нагадаємо, раніше Генпрокуратура України повідомила про підозру начальнику управління капітального будівництва та начальнику управління технічного нагляду Волинської обласної державної адміністрації в розкраданні 7 млн гривень під час будівництва фортифікаційних споруд у зоні проведення АТО.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram