ГоловнаСуспільствоЖиття

Процедура надання томосу розпочнеться 5 січня, - Єпіфаній

6 січня на Фанарі відбудеться урочисте богослужіння Варфоломія і Єпіфанія.

Процедура надання томосу розпочнеться 5 січня, - Єпіфаній
Фото: Сергей Нужненко

Офіційне підписання томосу Вселенським патріархом пройде 5 січня 2019 року, а 6 січня після божественної літургії Томос про автокефалію буде вручено митрополиту Православної церкви в Україні. Про це повідомив предстоятель ПЦУ митрополит Єпіфаній в інтерв'ю телеканалу "Прямий".

"Процедура надання томосу розпочнеться 5 січня. Там вперше ми разом, як предстоятелі вже незалежної Української помісної православної церкви і Вселенський патріарх Варфоломій подякуємо Богові передусім молебнем у храмі Святого Юрія-Змієборця на Фанарі. Потім буде офіційне підписання томосу Вселенським патріархом на Фанарі 5 січня", - розповів він.

За його словами, 6 січня відбудеться урочисте богослужіння двох предстоятелів - Вселенського патріарха Варфоломія, "як першого серед рівних патріарха", і предстоятеля Української незалежної помісної православної церкви.

"Після урочистого богослужіння, після божественної літургії буде вручено томос про автокефалію Української православної церкви", - додав митрополит.

Нагадаємо,15 грудня була створена Православна церква в Україні, що об'єднала УПЦ Київського патріархату, УАПЦ і частину УПЦ Московського патріархату. Її предстоятелем обрано єпископа Єпіфанія, який отримав титул митрополита Київського і всієї України. Раніше такий титул був у Онуфрія.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram