ГоловнаСуспільствоЖиття

Синод РПЦ закликав не визнавати Православну Церкву України

Закон про зміну назви УПЦ МП названо "грубим порушенням Конституції України".

Синод РПЦ закликав не визнавати Православну Церкву України
Фото: pravmir.ru

Синод Російської православної церкви на засіданні 28 грудня обговорив "тяжкі наслідки антиканонічного та злочинного вторгнення Константинопольського Патріархату на канонічну територію Української Православної Церкви".

Про це повідомляє прес-служба Московського патріархату.

"Особливо відзначений неканонічний характер "Об'єднавчого собору", що відбувся у Києві 15 грудня у складі членів розкольницьких груп під керівництвом представника Константинопольського Патріарха митрополита Галльського Еммануїла і Президента України П. О. Порошенка", - йдеться в повідомленні.

Члени Синоду РПЦ також "засвідчили глибоку заклопотаність" законом про зміну назви УПЦ МП і розцінили його як "грубе порушення принципу невтручання держави у внутрішні справи релігійних громад, закріпленого в Конституції України".

Синод ухвалив рішення звернутися до предстоятелів і Синодів "братніх Помісних Православних Церков із закликом підтримати митрополита Київського і всієї України Онуфрія, єпископат, духовенство, богопосвячених осіб та вірних чад Української Православної Церкви у зв'язку з пережитими випробуваннями".

Також Синод вирішив не визнавати Православну церкву України як автокефальну помісну Православну Церкву.

Нагадаємо, раніше патріарх Московський Кирило заявив, що зміна назви УПЦ МП "загрожує кривавими конфліктами".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram