ГоловнаСуспільствоВійна

Бойовики "ДНР" зірвали розмінування поблизу КПВВ "Мар'їнка"

Напередодні узгоджених робіт окупанти повідомили, що не гарантують саперам дотримання режиму тиші.

Бойовики "ДНР" зірвали розмінування поблизу КПВВ "Мар'їнка"
Фото: dpsu.gov.ua

Бойовики "ДНР" зірвали розмінування уздовж автодороги поблизу КПВВ "Мар'їнка" в Донецькій області. Роботи з розмінування та знешкодження вибухонебезпечних предметів у цьому районі були узгоджені заздалегідь і з бойовиками, і з представниками СММ ОБСЄ. Про це повідомляє українська сторона Спільного центру контролю і координації.

"Напередодні для безпечної роботи представників СММ ОБСЄ та інших фахівців під час проведення запланованих робіт і від Збройних Сил України, і збройних формувань російських окупаційних військ були надані гарантії дотримання режиму "тиша". Планувалося, що роботу саперів, яких взяла на себе зобов'язання виділити українська сторона, будуть забезпечувати дзеркальний патруль СММ ОБСЄ, а також наглядова група української сторони СЦКК", - сказано в повідомленні.

На час заходів з розмінування, з 10:00 до часу фактичного закінчення виконання робіт, планувалося перекрити рух транспортних засобів і цивільного населення через КПВВ "Мар'їнка", а також попередити цивільне населення, що, плануючи перетин лінії розмежування в бік тимчасово не підконтрольних владі України районів Донбасу 27 грудня, необхідно скористатися сусідніми КПВВ - "Новотроїцьке" або "Майорськ".

"На жаль, ввечері 26 грудня, коли всі організаційні заходи були узгоджені, представники збройних формувань російських окупаційних військ цинічно в односторонньому порядку зірвали виконання запланованих робіт. У листі до представників СММ ОБСЄ вони зазначили, що відмовляються від своїх зобов'язань і не гарантують дотримання режиму "тиша" під час робіт з розмінування", - сказано в повідомленні.

У зв'язку із цим українська сторона СЦКК заявляє, що дії окупаційної адміністрації та незаконних збройних формувань Російської Федерації вкотре наражають на небезпеку цивільне населення, демонструють відверту зневагу до Мінських домовленостей і відверте небажання дотримуватися взятих зобов'язань.

Нагадаємо, за минулу добу в зоні ООС було зафіксовано 7 обстрілів з боку бойовиків, українські військові не зазнали втрат.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram