ГоловнаСуспільствоЖиття

Справа поліцейських, які "кришували" злодіїв на Київському залізничному вокзалі, пішла до суду

Прокуратура завершила досудове розслідування.

Справа поліцейських, які "кришували" злодіїв на Київському залізничному вокзалі, пішла до суду
Фото: kyiv.gp.gov.ua

Прокуратура Києва завершила досудове розслідування у кримінальному провадженні щодо діючих співробітників кримінальної поліції, які скоювали злочини на залізничній станції "Київ-Пасажирський".

Про це повідомляють на сайті прокуратури.

До складу злочинної групи входили начальник сектору кримінальної поліції, двоє оперуповноважених, троє поліцейських сектору превенції, поліцейський-водій, а також три професійних кишенькових злодії.

"Відповідно до розподілу ролей, поліцейські координували дії злодіїв, визначаючи час і місце їх «роботи», а також допомагали їм уникнути кримінальної відповідальності. Під різними приводами поліцейські відмовлялися приймати від постраждалих заяви про вчинення крадіжок або говорили, що вже прийняті заяви в журнал Єдиного обліку, нібито це не заява про злочин, а дрібна скарга", - йдеться в повідомленні.

У двох випадках, коли відомості про крадіжки все ж були внесені до Єдиного реєстру, поліцейські без проведення будь-яких слідчих дій приймали рішення про закриття цих провадження.

Встановлено, що протягом серпня-листопада 2017 року від дій банди постраждали не менш ніж п'ятеро громадян, у яких викрали майно на суму понад 378 тис. гривень.

Фото: kyiv.gp.gov.ua

На цей момент десятьом затриманим оголошено про завершення досудового розслідування. Триває ознайомлення підозрюваних і їхніх захисників з матеріалами кримінального провадження, після чого обвинувальний акт буде направлено в суд. Підозрюваним загрожує від семи до 12 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Фото: kyiv.gp.gov.ua

Нагадаємо, в січні співробітники внутрішньої безпеки Нацполіції викрили банду поліцейських і злодіїв на київському залізничному вокзалі, яку очолював підполковник поліції.

У вересні минулого року на Центральному залізничному вокзалі в Києві затримали п'ятьох співробітників патрульної поліції, які грабували і били громадян.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram