ГоловнаСуспільствоПодії

У Хмельницькому затримали комп'ютерника, який незаконно збирав податкові дані під час встановлення програм

Поліцейські перевіряють, чи продавав він зібрану інформацію.

У Хмельницькому затримали комп'ютерника, який незаконно збирав податкові дані під час встановлення програм
Фото: cyberpolice.gov.ua

Подільське управління Департаменту кіберполіції спільно з хмельницькою поліцією, СБУ та військовою прокуратурою затримали 36-річного жителя Хмельницького за підозрою у втручанні в комп'ютерні мережі бухгалтерського обліку державних органів і підприємств.

Про це йдеться на сайті Кіберполіції.

Чоловік працює в приватному підприємстві, яке обслуговує державні об'єкти, зокрема військові частини. До його обов'язків входили реалізація, встановлення та обслуговування програмного забезпечення бухгалтерських та облікових систем. Крім того, чоловік продавав, встановлював і обслуговував програмне забезпечення бухгалтерських та облікових систем, які входять у санкційний список.

Водночас він таємно збирав інформацію про працівників цих підприємств, реєстраційні номери їхніх облікових карток платників податків тощо.

Бази даних він зберігав на своїх комп'ютерах, які відправлені на експертизу. Вона повинна показати обсяг, належність і перелік інформації, отриманої в результаті злочинної діяльності.

Нагадаємо, що напередодні кіберполіція повідомила про затримання запорізького хакера, що поширював віруси для крадіжки даних.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram