ГоловнаСуспільствоЖиття

Ще три парафії УПЦ МП у Львівській області перейшли в Православну церкву України

Із 60 зареєстрованих в області громад УПЦ МП чотири змінили свою церковну юрисдикцію.

Ще три парафії УПЦ МП у Львівській області перейшли в Православну церкву України
Софийский собор в Киеве
Фото: пресс-служба президента

Ще три парафії Української православної церкви Московського патріархату приєдналися до помісної Православної церкви України.

Про це повідомляє релігійно-інформаційний сайт "Духовна велич Львова".

"Сьогодні, 24 грудня, стало відомо про перехід ще трьох громад УПЦ МП на Львівщині в помісну Православну Церкву, а саме - із сіл Піщане і Верчани (Стрийський р-н) і м. Угнів (Сокальський р-н)", - йдеться в повідомленні.

Тож із 60 зареєстрованих в області громад УПЦ МП уже чотири змінили свою церковну юрисдикцію, об'єднавшись з Православною церквою України.

Нагадаємо, 22 грудня парафіяни храму Петра і Павла в місті Жовква разом зі священиком вирішили перейти під юрисдикцію ПЦУ. Церква в Жовкві стала третьою великою парафією, що перейшла в ПЦУ. Першим був кафедральний собор Вінницької єпархії, де править митрополит Вінницький і Барський Симеон (Шостацький).

Також до складу нової церкви увійшов Спасо-Преображенський храм у Києві на чолі з митрополитом Переяслав-Хмельницьким і Вишневським Олександром (Драбинком). Ще в ПЦУ перейшли кілька церков у селах Вінницької та Закарпатської областей.

22 грудня президент Петро Порошенко підписав закон, який зобов'язує УПЦ МП вказати в назві приналежність до Росії.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram