ГоловнаСуспільствоЖиття

Пластуни привезли Вифлеємський вогонь бійцям Нацгвардії у Слов'янськ

В Україні цю традицію підтримують усі християнські конфесії.

Пластуни привезли Вифлеємський вогонь бійцям Нацгвардії у Слов'янськ
"Пластуны" привезли Вифлеемский огонь в Славянск
Фото: facebook.com/pressjfo.news

Військовий капелан Слов'янського полку Донецької області отримав з рук пластунів Вифлеємський вогонь миру.

Про це повідомляє прес-центр штабу операції Об'єднаних сил у Фейсбуці.

Церемонія передачі Вифлеємського вогню проходила в присутності військовослужбовців Нацгвардії зі складу Об'єднаних сил - від лампадки, яка захищала від вітру свічку, спеціально заготовлену військовим капеланом частини.

"Вифлеємський вогонь миру береться на місці народження Ісуса Христа. Там він горить постійно, протягом усього року. Перед Різдвом Христовим австрійські скаути перевозять його до Відня, а звідти його забирають і везуть військовослужбовцям, які проходять службу в зоні проведення операції Об'єднаних сил. Адже вони відстоюють мир у нашій державі", - зазначив представник "Пласту" Роман Орищенко.

Передача Вифлеємського вогню миру відбувається з 1988 року, традицію започаткували австрійські скаути. В Україні її підтримують усі християнські конфесії. Вогнем із Вифлеєма можна запалювати свічки на Святу Вечерю, в храмах його зберігають до Хрещення.

Фото: Прес-центр штабу ООС.

Пластуни поширюють Вогонь по держустановах, лікарнях, дитячих будинках, передають діаспорі в різних країнах, а також військовим на передову.

"Символічно, що Вифлеємський вогонь миру потрапив у наш полк в день, коли народилася мати Пресвятої Богородиці - Анна. Це дуже важливі речі для духовного розуміння всього, що відбувається навколо. Святиня приїхала до нас із самої Палестини", - звернувся до військовослужбовців у спільній молитві капелан частини отець Діонісій.

Нагадаємо, в Україні другий рік поспіль офіційно святкують Різдво двічі: 25 грудня і 7 січня.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram