ГоловнаСуспільствоВійна

З початку доби на Донбасі поранено одного військовослужбовця

Бойовики 11 разів відкривали вогонь по позиціях ЗСУ.

З початку доби на Донбасі поранено одного військовослужбовця
Фото: Макс Левин

З початку доби російські окупаційні війська 11 разів порушили режим припинення вогню на Донбасі, при цьому двічі застосувавши озброєння, заборонене Мінськими домовленостями.

Про це повідомляє прес-центр штабу операції Об'єднаних сил у Фейсбуці.

З мінометів калібру 82 мм бойовики обстріляли позицій ЗСУ в районі населеного пункту Кряківка на Луганському напрямку і поблизу селища Водяне - на Маріупольському напрямку.

"Опорні пункти наших військ були обстріляні з гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї в районі населеного пункту Новоолександрівка на Попаснянському напрямку, селищ Кам'янка, Піски, Тарамчук на Донецькому напрямку, а також поблизу населених пунктів Чермалик, Гнутове, Водяне на Маріупольському напрямку", - йдеться у вечірньому зведенні.

Один військовослужбовець отримав поранення.

Зазначають, що українські військовослужбовці, придушуючи ворожий вогонь, застосовували чергові вогневі засоби.

Нагадаємо, спецпредставник США з питань України Курт Волкер вважає, що Росія шукає привід для нової агресії проти України.

Раніше президент Петро Порошенко заявив, що РФ значно посилила своє військове угруповання вздовж кордону з Україною. За його даними, зараз там є 28 батальйонних тактичних груп. Угруповання налічує близько 80 тисяч військових, 1120 танків, 2600 броньованих машин, 1230 артилерійських систем, 442 комплекси систем залпового вогню, 6 оперативно-тактичних ракетних комплексів.

В ОБСЄ також вважають, що конфлікт між Росією і Україною може знову загостритися.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram