ГоловнаСуспільствоВійна

Волкер: Росія шукає привід для нової агресії проти України

Американський представник вважає можливість нападу реалістичною.

Волкер: Росія шукає привід для нової агресії проти України
Курт Волкер
Фото: inforesist

Спецпредставник США з питань України Курт Волкер вважає, що Росія шукає привід для нової агресії проти України.

Про це він сказав у інтерв'ю "ТСН".

"Ви маєте ситуацію, коли Росія протягом тривалого часу значно посилює свою військову міць, оточуючи Україну. На своїй території, а також у Криму, а тепер і в Чорному й Азовському морях. І в неї є можливості почати агресію. Ми б оцінили малоймовірним, щоб Росія на це зважилася. Але тут стався інцидент, коли Росія атакувала українські кораблі кілька тижнів тому. І тепер, я вважаю, ми маємо розглядати реалістичну вірогідність того, що Росія почне нову агресію", - сказав він.

Волкер заявив, що потрібно зробити все, щоб запобігти цій агресії та стримати її.

"Але є річ, яка турбує. Це російські заяви, згідно з якими Україна має намір атакувати, застосувати хімічну зброю. Така дезінформація непокоїть, оскільки для Росії потрібен привід для агресії. Хотілося б думати, це робиться для того, щоб відвернути увагу від агресії проти українських кораблів у Чорному морі", - сказав він.

Нагадаємо, президент Петро Порошенко раніше заявив, що Росія протягом осені значно посилила своє військове угруповання вздовж кордону з Україною. За його даними, тепер там  перебуває 28 батальйонних тактичних груп. Угруповання налічує близько 80 тисяч військових, 1120 танків, 2600 броньованих машин, 1230 артилерійських систем, 442 комплекси систем залпового вогню, 6 оперативно-тактичних ракетних комплексів.     

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram