ГоловнаСуспільствоЖиття

Росія перекинула в окупований Крим групу винищувачів

Літаки прибули на севастопольський аеродром "Бельбек".

Росія перекинула в окупований Крим групу винищувачів
Су-30
Фото: wikipedia.org

Росія спрямувала в анексований Крим понад десять винищувачів Су-27 і Су-30 для посилення повітряних сил на півострові. Про це повідомляє Reuters з посиланням на очевидця.

"У суботу в Крим прибуло понад десять винищувачів Су-27 і Су-30, які Росія використовує для посилення повітряних сил на тлі напруженості у відносинах з Україною", - йдеться в повідомленні.

Як повідомляє Reuters, очевидець бачив, як винищувачі приземлилися на аеродромі "Бельбек".

Водночас російський Интерфакс пише, що аеродром "Бельбек" прийняв перші бойові літаки після реконструкції.

"Два винищувачі Су-30М2 здійснили в суботу технічну посадку на Севастопольському аеродромі "Бельбек", де завершена реконструкція злітно-посадкової смуги", - пише агентство.

Зазначається, що на одному з винищувачів до Криму прибув командувач об'єднанням ВПС і ППО Південного військового округу РФ Віктор Севостьянов.

Раніше, 30 листопада, МінТОТ повідомило, що Росія перекинула в Крим 16 літаків СУ-27 різної модифікації і 8 літаків МіГ-29.

"Бельбек" є аеродромом спільного базування, на якому з 1990-х була розташована 204 бригада тактичної авіації Повітряних сил Збройних сил України, а також виконувалися цивільні рейси з перевезення пасажирів.

Після анексії Криму Російською Федерацією у 2014 році аеродром "Бельбек" обслуговував виключно військово-повітряні сили РФ і цивільні рейси не здійснювалися. На його базі були розташовані два авіаційні полки ВПС РФ.

Після реконструкції, як заявляє окупаційна влада Криму, злітно-посадкова смуга стала смугою подвійного призначення - для військових і цивільних літаків, може приймати всі типи повітряних суден, включаючи важкі транспортні літаки.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram