ГоловнаСуспільствоЗдоров'я

Епідемічний поріг захворюваності на грип перевищено в 9 областях, - МОЗ

Говорити про початок епідемії, як і раніше, рано.

За минулий тиждень на грип і ГРВІ в Україні занедужали понад 213 тис. осіб. Загалом у країні немає епідемії грипу, але епідемічні пороги перевищено в 9 областях. Про це повідомляє прес-служба Міністерства охорони здоров'я.

Епідемічні пороги перевищено в Хмельницькій, Житомирській, Київській, Чернігівській, Сумській, Харківській, Луганській, Донецькій та Одеській областях. Однак перевищення епідемічного порогу не означає, що в цих областях уже почалася епідемія: показники захворюваності відповідають прогнозу і були очікуваними. Як і раніше, є час, щоб зробити профілактичне щеплення.

Динаміка розвитку епідемій грипу в попередні роки
Фото: МОЗ
Динаміка розвитку епідемій грипу в попередні роки

За даними Міністерства охорони здоров'я, зафіксовано два летальні випадки: одна людина померла від ускладнень, викликаного вірусом грипу типу А (Н3N2), друга - від коронавірусу.

Грип - це гостре респіраторне захворювання, викликане вірусом. Легко передається від людини до людини переважно через кашель, чхання або близький контакт. Будь-хто в будь-якому віці може захворіти на грип, найнадійніший метод профілактики недуги - своєчасне щеплення.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram