ГоловнаСуспільствоЗдоров'я

Перший заступник голови Держлікслужби уникнув звільнення, але отримав догану

Чиновника застерегли від необґрунтованих заборон вакцин.

Перший заступник голови Держлікслужби уникнув звільнення, але отримав догану
Фото: narodna-pravda.ua

Кабінет Міністрів 18 грудня оголосив догану першому заступнику голови Державної служби з лікарських засобів і контролю за наркотиками Владиславу Цілині.

"Догану оголосили за перевищення службових повноважень Владиславу Цілині, який прийняв необґрунтовані рішення про заборону вакцин. За рішенням керівництва Державної служби України з лікарських засобів та контролю за наркотиками тимчасово заборонялися вакцини проти туберкульозу, гепатиту В, поліомієліту, дифтерії, правця та кашлюку. Ці заборони ухвалили всупереч встановленому порядку застосування тимчасових заборон. Висновки протоколів розслідування регіональних груп доводили в кожному конкретному випадку необґрунтованість заборон і відсутність загроз", - йдеться в заяві Міністерства охорони здоров'я.

Необґрунтовані заборони зупиняли процес імунізації відповідно до Календаря профілактичних щеплень, а публікація таких розпоряджень у ЗМІ призвела до дискредитації імунізації і збільшення загрози відмов громадян від вакцинації.

У вересні Цілину відсторонили разом з начальницею - Наталією Гудзь.

Гудзь у підсумку звільнили.

Нагадаємо, у 2017 році було зафіксовано 18 смертей, які збіглися в часі з проведенням вакцинації. Однак жодна із цих смертей не була пов'язана з вакцинацією.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram