ГоловнаСуспільствоЖиття

Прихильники УПЦ МП мітингують під Радою

Перед мітингувальниками виступає священик, Новинський і Вілкул.

Фото: Макс Левин

Близько 400 прихильників Української православної церкви (в канонічній єдності з Московським патріархатом) мітингують під Верховною Радою проти регламентування зміни підпорядкованості релігійної громади.

Про це повідомляють "Українські новини".

Учасники акції виступають проти законопроекту №5309, який зобов'язує УПЦ МП вказувати в своїй назві приналежність до Російської православної церкви, що стоїть на порядку денному Верховної Ради на четвер.

Люди розмістилися на площі Конституції навпроти будівлі парламенту. Деякі з них тримають у руках плакати "Ми молимося, щоб Господь подарував вам розум", "Ми українці і ми православні. Україна - наша земля, а УПЦ - наша церква".

Перед мітингувальниками виступає священнослужитель. Також до протестувальників виходили голова фракції "Опозиційний блок" Вадим Новинський і його заступник Олександр Вілкул.

Порядок забезпечують близько 200 правоохоронців, конфліктів не виникає.

Нагадаємо, 18 грудня Мінкультури анонсувало тисячі мирних переходів між юрисдикціями церков. Тільки в цей день у міністерство подзвонили з шести областей і висловили бажання змінити релігійну юрисдикцію.

Напередодні митрополит Київський і всієї України Епіфаній відкинув силове захоплення храмів УПЦ. Новообраний предстоятель Православної церкви України також заявив, що нова церква готова прийняти до свого складу архієреїв і священиків Української православної церкви Московського патріархату.

15 грудня була створена Православна церква в Україні, яка об'єднала УПЦ Київського патріархату, УАПЦ і частину УПЦ Московського патріархату. Її предстоятелем обрано єпископа Епіфанія, який отримав титул митрополита Київського і всієї України. Раніше такий титул був у Онуфрія. Епіфаній, як було анонсовано раніше, отримає томос про автокефалію у переддень Різдва - 6 січня 2019 року в Константинополі. УПЦ МП відмовилася визнати створення Православної церкви України.

14 грудня перед Об'єднавчим собором близько 100 віруючих УПЦ МП провели мітинг під Радою "проти втручання влади в справи Церкви".

Фото: Макс Левин

Фото: Макс Левин

Фото: Макс Левин

Фото: Макс Левин

Фото: Макс Левин

Фото: Макс Левин

Фото: Макс Левин

Фото: Макс Левин

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram