ГоловнаСуспільствоЖиття

Голова Нацполіції пообіцяв адекватну реакцію на спроби захоплення церков незалежно від конфесії

Князєв розповів про дії правоохоронців у разі силового вирішення майнових питань.

Голова Нацполіції пообіцяв адекватну реакцію на спроби захоплення церков незалежно від конфесії
Глава Нацполиции Сергей Князев
Фото: npu.gov.ua

Голова Національної поліції Сергій Князєв обіцяє адекватну реакцію поліцейських на спроби захоплення церков в Україні незалежно від конфесії.

Про це він заявив на прес-конференції в Києві, передає "Інтерфакс-Україна".

"Якщо будуть захоплення, то дії поліцейських будуть адекватними щодо правопорушників. І для нас немає значення, яка це конфесія", - сказав Князєв, відповідаючи на питання, чи мають поліцейські чіткий алгоритм дій у разі спроб захоплення церковних споруд у країні або в разі силового вирішення майнових питань.

Нагадаємо, 15 грудня було створено Православну церкву України, що об'єднала УПЦ Київського патріархату, УАПЦ і частину УПЦ Московського патріархату. Її предстоятелем обрано єпископа Епіфанія (Думенка), який отримав титул митрополита Київського і всієї України.

Епіфаній отримає томос про автокефалію помісної Православної церкви України в переддень Різдва - 6 січня 2019 року в Константинополі. Він також виключив силове захоплення храмів УПЦ.

17 грудня Синодальне управління військового духовенства повідомило, що отримало декілька звернень від військових священиків (капеланів) про те, що представники РПЦ отримали від ФСБ вказівку застосовувати так звані "мобільні силові групи" проти мирян і священнослужителів Московського патріархату, які вирішили увійти в Православну церкву України.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram