ГоловнаСуспільствоЖиття

ФСБ повідомила про звинувачення кримському татарину Бекірову

57-річного Бекірова затримали на пункті пропуску "Джанкой" 12 грудня.

ФСБ повідомила про звинувачення кримському татарину Бекірову
Эдем Бекиров
Фото: Крымская солидарность

Співробітники ФСБ Росії висунули звинувачення затриманому напередодні кримськотатарському активісту Едему Бекірову.

Про це повідомляє РБК.

57-річного Бекірова затримали при в'їзді в Крим на пункті пропуску "Джанкой" 12 грудня. Йому пред'явлено звинувачення в незаконному придбанні, зберіганні та носінні боєприпасів і вибухових речовин (ч. 2 ст. 222 і ч. 2 ст. 222.1 КК).

"Обвинувачений причетний до діяльності націоналістичного воєнізованого формування - батальйон імені Номана Челібіджіхана, відомого як «Аскер»", - ідеться в повідомленні.

За версією ФСБ, Бекіров у 2018 році організував схованку з боєприпасами та вибухівкою (12 кг тротилу і 200 патронів до вогнепальної зброї) для їх використання на території Криму.

Нагадаємо, жителя с. Новоолексіївка Херсонської області Едема Бекірова затримали російські силовики на в'їзді в Крим уранці 12 грудня. Відомо, що він прямував на півострів для відвідування 78-річної матері та родичів. Пізніше його доставили в будівлю ФСБ Росії в Сімферополі.

Бекірова заарештували на два місяці. Йому закидають поширення і транспортування більш ніж 10 кг тротилу і 190 бойових патронів.

Українське МЗС висловило Росії протест у зв'язку з незаконним рішенням про арешт Бекірова. Повідомляли, що він понад 18 років є інвалідом 1 групи і має низку супутніх проблем зі здоров'ям. У МЗС підкреслили, що арешт активіста є прямою загрозою його життю.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram