ГоловнаСуспільствоЖиття

"Укроборонпром" анонсував перехід на стандарти НАТО з 2019 року

Улітку 2019 року технічні експерти Альянсу відвідають підприємства держконцерну.

"Укроборонпром" анонсував перехід на стандарти НАТО з 2019 року
"Укроборонпром" передает технику военным
Фото: ukroboronprom.com.ua

Державний концерн "Укроборонпром" має намір перейти на стандарти Організації Північноатлантичного договору (НАТО) з 2019 року.

Про це повідомляють на сайті "Укроборонпрому".

"З 2019 року в керівних документах Міністерства оборони та підприємств оборонно-промислового комплексу України починається впровадження принципів і стандартів НАТО. Крім того, з 2019 року почнеться практичне впровадження натівських технічних стандартів до виробництва озброєння і військової техніки. Це дозволить значно підвищити якість української зброї і забезпечить взаємну сумісність бойових систем України і країн-членів Альянсу", - йдеться в повідомленні.

Відзначено, що рішення було прийнято під час засідання 27-ї Спільної робочої групи Україна-НАТО. Робоча група, до якої входять експерти Альянсу, Міноборони, Міністерства економічного розвитку і держконцерну "Укроборонпром", досягла найбільшого за останні три роки прогресу в підготовці до інтеграції стандартів НАТО в національні нормативні документи.

"Для прискорення переходу на нові стандарти влітку 2019 року технічні експерти НАТО відвідають підприємства "Укроборонпрому", що входять до кластерів авіабудування і радіолокації. Завершення адаптаційних процедур і повна імплементація стандартів НАТО керівних документів оборонного сектора і оборонно-промислового комплексу України заплановані на кінець 2020 року", - йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, в грудні "Укроборонпром" зайняв 81 рядок у світовому рейтингу торговців зброєю.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram