ГоловнаСуспільствоЖиття

Командир "Бердянська" вирішив не давати свідчень російському суду

Як капітан судна Мокряк вважає, що його екіпаж не відповідає за виконання наказів керівництва.

Командир "Бердянська" вирішив не давати свідчень російському суду
Роман Мокряк
Фото: facebook/kristina.berdinskikh

Заарештований у московському СІЗО "Лефортово" командир малого броньованого артилерійського катера ВМС України "Бердянськ" Роман Мокряк не має наміру свідчити до звільнення його екіпажу. Про це сьогодні повідомив його адвокат Ілля Новіков.

"Командир катера "Бердянськ" Роман Мокряк сьогодні заявив слідству, що вимагає поводитися з ним і з його екіпажем як з військовополоненими і що він не буде давати російській владі жодних свідчень, поки його підлеглі не будуть звільнені", - написав адвокат.

Мокряк підкреслює, що "він один відповідає за те, що відбувається на борту, його екіпаж виконував його накази і не може бути притягнутий до жодної відповідальності".

Раніше про те, що є військовополоненим і відмовляється давати будь-які свідчення російським слідчим, заявив утримуваний в СІЗО "Лефортово" командир групи українських кораблів Денис Гриценко. За словами його адвоката Миколи Полозова, моряк не визнає своєї провини і злочинцем себе не вважає.

Нагадаємо, російські прикордонники 25 листопада 2018 року із застосуванням зброї захопили в районі Керченської протоки український рейдовий буксир "Яни Капу", а також малі броньовані артилерійські катери Військово-Морських сил ЗСУ "Бердянськ" і "Нікополь". Після захоплення буксир і катери відконвоювали в Керч. 24 українців, які перебували на захоплених суднах ВМС ЗСУ, заарештували за рішенням окупаційного суду Сімферополя, а потім етапували в Москву.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram