ГоловнаСуспільствоЖиття

Україні критично необхідне впровадження нових технологій на національному рівні, - віце-президент Інституту Горшеніна

Підприємцям і управлінцям потрібно спільно позиціонувати Україну як дослідницький хаб у галузі AI, вважає віце-президент Інституту Горшеніна.

Україні критично необхідне впровадження нових технологій на національному рівні, - віце-президент Інституту Горшеніна
Виктор Соколов
Фото: Макс Левин

"Україні критично необхідне впровадження нових технологій на національному рівні, оскільки це може стати умовою розвитку для економіки країни. Такі рішення потрібні в освіті, медицині, енергетиці, безпеці, в аграрному секторі, - зазначає Віктор Соколов, віце-президент Інституту Горшеніна. - На законодавчому рівні слід розробити і прийняти пакет нормативно-правових документів, зокрема Стратегії розвитку штучного інтелекту в Україні".

12 грудня Інститут Горшеніна представив результати першого в Україні дослідження ставлення населення до нових технологій. Соціологічне дослідження на тему "Штучний інтелект: український вимір" було проведено Інститутом Горшеніна на замовлення і в співпраці з групою компаній Everest у вересні 2018 року методом інтерв'ю face-to-face за місцем проживання респондентів. Усього було опитано 1000 респондентів віком від 16 років до 65 років у всіх обласних центрах України (без урахування окупованих територій АР Крим, міста Севастополь, Донецької та Луганської областей, на Донбасі дослідження було проведено в Маріуполі та Сєвєродонецьку) за квотами: регіон проживання, стать і вік респондентів. Похибка репрезентативності дослідження не перевищує +/- 3,1%.

"Переважна більшість жителів українських обласних центрів (73,3%) цікавиться новітніми технологіями. При цьому 33,4% респондентів обрали відповідь "точно так", а 39,9% - "радше так" на це питання, - каже Віктор Соколов. - Однак системно оновити всі суспільно важливі галузі держава самостійно не здатна, а тому потрібно об'єднувати зусилля з інновативним бізнесом. Підприємцям і управлінцям потрібно спільно позиціонувати Україну як дослідницький хаб у галузі AI. Стратегічні дії в цьому напрямку дозволять залучити інвесторів і спровокувати розробки технологій українськими фахівцями безпосередньо в країні".

Повністю дослідження можна глянути за посиланням.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram