ГоловнаСуспільствоЖиття

Печерський суд дозволив поліції вилучити дані про підозрюваного в корпорації Google

Поліція розслідує продаж і розсилку вірусного програмного забезпечення.

Печерський суд дозволив поліції вилучити дані про підозрюваного в корпорації Google
Центр обработки данных Google
Фото: datacenterfrontier.com

Печерський районний суд Києва дав дозвіл слідчим Національної поліції вилучити в компанії Google дані одного з користувачів у рамках розслідування справи про поширення вірусів хакером із Дніпра. Про це йдеться в судових матеріалах.

Досудове розслідування встановило, що в компанії "Google Inc" є відомості, необхідні як докази причетності підозрюваного в кримінальному злочині. Під час розслідування виникла необхідність в отриманні відомостей про обліковий запис електронної пошти компанії Google користувача [email protected].

Суд задовольнив клопотання Нацполіції і дозволив ознайомитися і вилучити в компанії Google копії широкого спектра даних, які використовував підозрюваний. Мова не тільки про прив'язаний до пошти номер телефону і IP-адресу, але і такі дані, як контакти з адресної книги, журнали викликів, дані з файлів cookie, дані про опубліковані повідомлення, публікації, коментарі, фото-, відеоматеріали, в тому числі ті, які були видалені користувачем, інформація про веб-ресурси, на яких розміщувалася і поширювалася реклама користувача і інформація про одержувача коштів як оплату за рекламу.

Нагадаємо, раніше Нікопольський міський суд Дніпропетровської області засудив жителя області до одного року позбавлення волі умовно за поширення комп'ютерного вірусу Petya.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram