ГоловнаСуспільствоПодії

Противники двох скандальних будівництв вийшли на пікет до Київради

Протестувальники виступають за збереження зеленої зони замість нових будинків.

Фото: Макс Требухов

Біля Київської міської ради в четвер, 6 листопада, влаштували пікет проти двох скандальних будівництв.

Як повідомляє кореспондент LB.ua, кілька десятків людей з плакатами вимагали заборонити будівництво біля озер на Осокорках і на місці Совських ставків.

Фото: Макс Требухов

Нагадаємо, що між озерами Тягле і Небреж у мікрорайоні Осокорки-Центральні (південний схід Києва) планується будівництво величезного ЖК "Патріотика на озерах". До його складу увійде сорок три 26-27-поверхових будинків. Девелопер проекту - банк "Аркада". Замовником виступає компанія "Контактбудсервіс", в оренді в якої перебувають ділянки під забудову. Вони були передані їй у 2005 році під будівництво житлового масиву.

Противники будівництва на чолі з ГО "Екопарк Осокорки" вважають цю територію заповідною і вимагають скасувати будівництво. Через це на місці будівництва час від часу спалахують скандали.

Будівництво на Совських ставках планує ТОВ "Господарник". Компанія орендувала 19 гектарів водойм і зелені в Голосіївському районі Києва в 2008 році для будівництва на частині території торгового центру та облаштування рекреаційної зони. У 2018 році в Голосіївській районній адміністрації пройшло обговорення проекту детального плану забудови цієї території висотними будинками. Інвестором проекту забудови виступила компанія "ГЕОС Девелопмент", пов'язана з депутатом Київради від БПП Миколою Негричем.

Фото: Макс Требухов

Фото: Макс Требухов

Фото: Макс Требухов

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram