ГоловнаСуспільствоВійна

За добу на Донбасі поранений один військовий

Бойовики 15 разів відкривали вогонь.

За добу на Донбасі поранений один військовий
Военнослужащий ВСУ на Донбассе
Фото: Макс Левин

Упродовж минулої доби ситуація в районі проведення операції Об'єднаних сил на Донбасі загострилася на Попаснянському напрямку, але залишається повністю контрольованою Збройними силами України.

Про це повідомляє прес-центр штабу ООС у Фейсбуці.

Бойовики 15 разів відкривали вогонь по позиціях ЗСУ, в шести випадках застосовуючи заборонене Мінськими домовленостями озброєння.

"Російські окупаційні війська вели прицільний вогонь з гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї. Крім того, поблизу населеного пункту Опитне ворог обстріляв опорні пункти Об'єднаних сил з мінометів калібру 120 мм і п'ять разів відкривав вогонь біля хутора Вільний з мінометів калібру 82 мм. У цьому районі загарбники також застосували зенітну установку ЗУ-23-2 та двічі - протитанкові керовані ракети", - йдеться в повідомленні.

Також зафіксовані обстріли позицій ЗСУ на підступах до населених пунктів Піски, Тарамчук, Новомихайлівка, Красногорівка, Чермалик і Гнутове. Вогонь з важкого озброєння в цих випадках не вівся.

Під час бойових дій було поранено одного військовослужбовця.

З початку поточної доби бойовики вогневої активності не проявляли.

Нагадаємо, раніше начальник Генштабу ЗСУ Віктор Муженко заявив, що Росія з серпня підсилює свої позиції біля кордону з Україною і зараз становить найбільшу військову загрозу з моменту анексії Криму в 2014 році.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram