ГоловнаСуспільствоЖиття

УАПЦ не висуватиме кандидатуру на посаду предстоятеля помісної церкви, - архієпископ

Кожен єпископ може стати предстоятелем нової церкви.

УАПЦ не висуватиме кандидатуру на посаду предстоятеля помісної церкви, - архієпископ
Архиепископ Черновицкий и Хотинский УАПЦ Герман
Фото: molbuk.ua

Від Української автокефальної православної церкви ніхто не буде подавати свою кандидатуру на посаду предстоятеля майбутньої Української помісної православної церкви.

Про це в ефірі Громадського сказав архієпископ Чернівецький і Хотинський УАПЦ Герман.

«По ідеї, кожен єпископ може стати предстоятелем (єдиної помісної церкви - ред.). Ніхто з єпископів (УАПЦ - ред.), починаючи з предстоятеля нашої церкви, не збирається виставляти свою кандидатуру. Але я готовий голосувати за іншого кандидата», - сказав владика Герман.

У той самий час станом на 5 грудня ні він, ні інші єпископи ще не отримали від Вселенського патріархату запрошення на Об'єднавчий собор, на якому обиратимуть главу помісної церкви.

Раніше прес-секретар спікера Верховної Ради Андрій Ковальов повідомив, що нинішній глава УПЦ КП патріарх Філарет не буде балотуватися на посаду предстоятеля Єдиної помісної української церкви.

Як повідомляли, Об'єднавчий собор зі створення помісної Української православної церкви відбудеться 15 грудня в соборі святої Софії в Києві. На ньому буде обрано предстоятеля нової Церкви і затверджено її статут.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram