ГоловнаСуспільствоЖиття

Мінкульт відмовляється розкривати подробиці договору оренди Києво-Печерської лаври Московським патріархатом

У відомстві не змогли визначити, хто володіє цією інформацією.

Мінкульт відмовляється розкривати подробиці договору оренди Києво-Печерської лаври Московським патріархатом
Троїцька надбрамна церква Києво-Печерської лаври
Фото: Stanislav Vederskyi/news.church.ua

Міністерство культури України і Національний Києво-Печерський історико-культурний заповідник відмовилися у відповідь на запит LB.ua розкривати умови договору між Заповідником і Свято-Успенською Києво-Печерською лаврою (чоловічий монастир УПЦ МП).

Зокрема, Міністерство культури у відповіді на запит LB.ua повідомило, що не є розпорядником цієї інформації. "Розпорядником запитуваної інформації є Національний Києво-Печерський історико-культурний заповідник", - йдеться у відповіді на запит.

Національний Києво-Печерський історико-культурний заповідник, який підпорядковується Мінкульту, теж відповів LB.ua, що не є розпорядником цієї інформації. І додав, що ця інформація не є публічною.

Договір оренди між Заповідником і Свято-Успенською Києво-Печерською лаврою було укладено у 2013 році після того, як Кабмін розпорядився передати в безоплатне користування монастирю 79 споруд на території Києво-Печерської лаври. Усі умови цієї оренди мають бути викладені в договорі - саме розпорядження не містить жодних подробиць.

Нагадаємо, 29 листопада Міністерство культури оголосило, що вперше за 30 років проводить інвентаризацію церковних цінностей у Києво-Печерській лаврі.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram