ГоловнаСуспільствоПодії

Експрес Київ-Бориспіль зламався в дорозі наступного дня після запуску (оновлено)

Виникла проблема з двигуном.

Експрес Київ-Бориспіль зламався в дорозі наступного дня після запуску (оновлено)
Фото: пресс-служба президента

Швидкісний експрес з Києва в аеропорт "Бориспіль" зламався наступного дня після його запуску. Про це повідомляє кореспондент "Громадського" з місця події.

"Ми виїхали о 11:01 з вокзалу, повинні були прибути через 37 хв. (о 11:38. - ред.), але досі на під'їзді. До аеропорту 5 км, і ось уже 12:15, а ми досі стоїмо", - розповів кореспондент Василь Пехньо.

За словами водія експреса, виникла проблема з двигуном - поїзд не заводиться. Туалет не працює. Опалення теж вимкнули.

Провідниця експресу повідомила пасажирам, що через хвилин 20-30 приїдуть буксирувати поїзд до аеропорту.

Пасажири намагалися зв'язатися з авіакомпаніями, щоб вони затримали вильоти. Деякі пасажири, які поспішають на рейси, покинули вагони.

Вранці 1 грудня глава Укрзалізниці Євген Кравцов радив людям їхати в аеропорт тільки експресом, щоб уникнути пробок.

"Є порада: якщо збираєтеся в аеропорт - то їхати треба тільки "Kyiv Boryspil Express". Ціна від сантиметрів снігу на дорогах не залежить - фіксовані 80 грн. Таксисти сьогодні просять в 5 разів дорожче - від 400. Почніть подорож не в пробках", - написав Кравцов.

Оновлення 14:45. "Укрзалізниця" вибачилася за незручності, які виникли у пасажирів поїзда "Київ-Бориспіль" через його поломки. Про це компанія написала на своїй сторінці в Facebook.

"Зараз час поїзд прибув в пункт призначення. Приносимо свої вибачення пасажирам за незручності. "Укрзалізниця" детально розслідує причини технічної несправності і докладе максимум зусиль для неповторення прикрої ситуації", - йдеться в повідомленні.

В УЗ поінформували, що допоміжний поїзд з Києва відправили до експресу "Київ-Бориспіль" через дві хвилини після повідомлення про поломку.

""У суботу поїзд 830 сполученням ст. Київ-Пасажирський - ст. Бориспіль-аеропорт в 11.58 на 19 км маршруту попросив допоміжний поїзд. Такий  відправили до ст. Київ-Пасажирський о 12.00", - заявили в УЗ.

"Змушені також в черговий раз нагадати пасажирам, що в погодних умовах, що склалися, свої поїздки слід планувати заздалегідь і брати до уваги можливі форс-мажорні обставини", - додали в компанії.

Нагадаємо, в лютому 2018 року Кабмін затвердив проект будівництва швидкісної залізничної лінії між Києвом і аеропортом "Бориспіль", що розробила компанія "Укрзалізниці". Перший тестовий рейс експресу відбувся 25 жовтня.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram