ГоловнаСуспільствоЖиття

"Укрзалізниця" запустила залізничний експрес в аеропорт "Бориспіль"

Kyiv Boryspil Express вирушив із центрального залізничного вокзалу о 10:15.

Фото: пресс-служба президента

У п'ятницю, 30 листопада, з центрального залізничного вокзалу в Києві вирушив експрес у міжнародний аеропорт "Бориспіль" (Kyiv Boryspil Express).

Про це повідомляє кореспондент LB.ua.

Фото: пресс-служба президента

Kyiv Boryspil Express виїхав о 10:15. Час у дорозі становитиме близько 35 хвилин.

Квитки на цей поїзд можна буде купити у двох касах на Центральному і Південному вокзалах, а також у чотирьох кіосках самообслуговування, розміщених над 14 колією, з якої і рушає експрес.

Фото: Олександр Рудоманов

Також поруч облаштовано два зали очікування для пасажирів експреса - з комфортними сидіннями, розетками для підзарядки мобільних пристроїв. Також організовано спеціальну зону для дітей. Зал підвищеної комфортності обладнано кондиціонерами, тут встановлено телевізори, LED-освітлення, є Wi-Fi. Вхід у зал буде здійснюватися за наявності квитків на поїзд. Вартість проїзду - 80 гривень.

Фото: Олександр Рудоманов

"Сьогодні запускаємо залізничний експрес з центру Києва в аеропорт "Бориспіль". Проект реалізували дуже швидко. Від затвердження урядом до запуску першого поїзда минуло лише 9 місяців", - написав у Фейсбуці прем'єр-міністр Володимир Гройсман, який разом з президентом Петром Порошенком побував на церемонії запуску Kyiv Boryspil Express.

Фото: пресс-служба президента

Нагадаємо, в лютому 2018 року Кабмін затвердив проект будівництва швидкісної залізничної лінії між Києвом і аеропортом "Бориспіль", розроблений компанією "Укрзалізниця". Перший тестовий рейс експреса відбувся 25 жовтня.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram