ГоловнаСуспільствоВійна

Путін назвав захоплення українських кораблів "невеликим інцидентом"

"А як повинні діяти прикордонники? Військові судна вторглися".

Путін назвав захоплення українських кораблів "невеликим інцидентом"
Фото: EPA/UPG

Президент Росії Володимир Путін звинуватив Україну у збройній сутичці, яка сталася біля Керченської протоки 25 листопада 2018 року.

Про це пише "Интерфакс".

"Що стосується інциденту на Чорному морі: це провокація, безумовно, яка організована чинною владою, у тому числі президентом діючим, напередодні президентських виборів на Україні у березні наступного року", - сказав Путін, виступаючи на інвестфорумі "Росія кличе!".

"Невеликий інцидент у Чорному морі, і ввели воєнний стан. Ну явно це робиться напередодні президентських виборів. Абсолютно очевидний факт", - сказав президент Росії.

Путін стверджує, що українські кораблі увійшли у територіальні води Росії у тому місці, де вони "такими були до приєднання Криму до Російської Федерації" і "не відповідали взагалі на запити нашої прикордонної служби".

"На пропозиції взяти лоцмана - їм все одно після порушення нашого кордону запропонували взяти лоцмана - мовчання, взагалі ніяк не відповідають", - додав президент РФ.

Він також виправдав дії російських прикордонників, які відкрили вогонь на ураження по українських кораблях.

"А як повинні діяти прикордонники? Військові судна вторглися у територіальні води Російської Федерації і не відповідають, незрозуміло, що вони збираються робити. Як вони повинні діяти? Якби вони діяли інакше, їх усіх треба було б віддати під суд. Вони виконали свій військовий борг, наказ", - сказав Путін.

Нагадаємо, 25 листопада Росія із застосуванням зброї захопила у нейтральних водах українські військові катери "Бердянськ", "Нікополь" і буксир "Яни Капу", на борту яких було 24 українці. Їх звинуватили в порушенні державного кордону.

Фото: МінТОТ

Україна розцінила це, як акт військової агресії й у відповідь ввела воєнний стан у 10 прикордонних областях.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram