ГоловнаСуспільствоПодії

Кабмін передав Андріївську церкву в постійне користування Вселенського патріархату

Церква не буде виключена з переліку об'єктів нерухомої культурної спадщини.

Кабмін передав Андріївську церкву в постійне користування Вселенського патріархату
Фото: tov-tob.livejournal.com

Кабінет Міністрів передав Андріївську церкву в Києві в постійне користування Вселенського патріархату.

Відповідну постанову прийнято на засіданні уряду в середу.

"Передати в постійне безоплатне користування Представництву двору Вселенського патріархату в Україні об'єкти нерухомого майна - Андріївської церкви Національного заповідника "Софія Київська" (Київ, Андріївський узвіз, 23) згідно із переліком, що додається", - йдеться в постанові.

У переліку вказано основне приміщення церкви, купольну частину і стилобат (верхня частина ступеневого цоколя храму або цокольний поверх) на 1 і 2 поверхах.

Передача Андріївської церкви Національного заповідника "Софія Київська" не тягне за собою виключення її з переліку об'єктів нерухомої культурної спадщини заповідника.

Нагадаємо, 18 жовтня Верховна Рада вирішила надати Андріївську церкву в Києві в постійне користування Вселенського патріарха Варфоломія. З ініціативою такої передачі виступив президент Петро Порошенко після того, як 20 квітня Синод Вселенського патріархату відкрив процедуру надання Українській православній церкві томосу про автокефалію.

Передача церкви здійснюється за рішенням Кабміну, який повинен упродовж місяця з дня набуття законом чинності - до 10 грудня, забезпечити передачу церкви в постійне безоплатне користування.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram