ГоловнаСуспільствоПодії

Адвокати Дронова зажадали психіатричної експертизи для Зайцевої

Наступне засідання суду призначене на 4 грудня.

Адвокати Дронова зажадали психіатричної експертизи для Зайцевої
Геннадий Дронов и Елена Зайцева
Фото: hromadske.kharkiv.ua

Райсуд Харкова у справі про смертельну ДТП на вулиці Сумській у жовтні 2017 року прийняв клопотання захисту обвинуваченого Геннадія Дронова про психіатричну експертизу обвинуваченої Олени Зайцевої, повідомляє Укрінформ.

"Обидва фігуранти - Олена Зайцева і Геннадій Дронов - присутні на суді. Тут же захисники, прокурори, представники сторони потерпілих. Захист фігуранта Геннадія Дронова подав клопотання про психіатричну експертизу фігурантки Олени Зайцевої", - відзначили в суді.

Захист Зайцевої, додали в суді, попросив час на розгляд цього клопотання.

"Запланований допит жінки-експерта Харківського НДІ судової медицини імені Бокаріуса не відбувся: експерт утретє не з'явилася за викликом до суду через хворобу", - пояснили в суді.

Наступне засідання суду призначене на 4 грудня.

26 листопада Київський райсуд Харкова частково задовольнив клопотання захисту Зайцевої і долучив до справи виписки з історії її хвороби, медичні довідки, а також документи, що підтверджують, що її сім'я перерахувала грошові компенсації сім'ям потерпілих.

Водночас суд врахував думку прокурора і не долучав до справи запропоновані захистом Зайцевої скріншоти з інтернету про нібито схильності Дронова до швидкої їзди.

21 листопада Київський райсуд Харкова у справі про смертельну ДТП на вулиці Сумській долучив до справи документи правоохоронців про те, що лікаря-нарколога, який обстежував Зайцеву на предмет наявності опіатів, не знайшли.

Суд відмовив захисту Дронова в клопотанні про відвід усіх чотирьох автотехнічних експертів, які показали, що автомобіль Дронова заїхав передньою частиною за стоп-лінію.

7 листопада Київський райсуд Харкова продовжив арешт Зайцевої та Дронова до 5 січня 2019 року.

26 жовтня медкомісія, створена за заявою захисту Зайцевої з приводу того, що в неї посттравматична енцефалопатія головного мозку, визнала: у Зайцевої немає патологій, і вона може перебувати в СІЗО.

Раніше поліція почала розшук нарколога зі справи про харківську ДТП. Олена Федірко, яка першою оглядала Зайцеву в день аварії і встановила наявність в її крові слідів опіатів, після початку кримінального провадження звільнилася з місця роботи, не з'являється в суд за повістками і також нібито не з'являється за місцем реєстрації.

Під час обрання запобіжного заходу Олені Зайцевій про наявність в її організмі опіатів, посилаючись на результати медобстеження, заявив прокурор, відзначаючи, що це є обставиною, яка характеризує особистість. На допиті в суді Зайцева заявляла, що ніколи не приймала наркотики, а пила ліки від головного болю.

Повторна експертиза, проведена через кілька місяців після аварії, не знайшла в крові Зайцевої слідів опіатів - як з'ясувалося, біологічних зразків, які взяли в жовтні, виявилося недостатньо для повноцінної перевірки.

Нагадаємо, рік тому в смертельній ДТП на Сумщині шестеро людей загинули, п'ятеро отримали травми різного ступеня тяжкості. Звинувачені Олена Зайцева і Геннадій Дронов залишаються в СІЗО №27 без права внесення застави.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram