ГоловнаСуспільствоЖиття

У Чернівецькій області розмитнили першу "євробляху"

Власник 14-річного автомобіля заплатив 49,3 тис. гривень.

У Чернівецькій області розмитнили першу "євробляху"
Фото: Макс Требухов

Чернівецька митниця оформила розмитнення першого автомобіля на "єврономерах" за новими пільговими умовами. Про це повідомляє Державна фіскальна служба України.

Повідомляють, що громадянин України розмитнив легковий автомобіль з дизельним двигуном Renault Laguna 2004 року випуску з німецькою реєстрацією, заплативши в державний бюджет 49,3 тис. грн. З цієї суми мито становило 4,6 тис. грн, акцизний податок - 28,765 тис. грн і ПДВ - 15,957 тис. грн.

До 25 листопада імпорт цього автомобіля був неможливий через заборону на митне оформлення автомобілів старших за 8 років.

Нагадаємо, упродовж 90 календарних днів з дня набуття чинності законом базова ставка акцизного податку розраховується з 50% знижкою, крім електромобілів, із застосуванням коефіцієнтів залежно від об'єму двигуна та віку ТЗ. Таким чином через три місяці митне оформлення цієї Renault Laguna коштувало б резиденту 83,8 тис. грн.

Для транспортних засобів, які вже знаходяться в Україні з порушенням термінів транзитного перебування, під час митного оформлення власник авто повинен сплатити 8500 грн (500 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян).

Верховна Рада анонсувала, що всі кошти, отримані від розмитнення автомобілів на іноземній реєстрації, будуть спрямовані до Пенсійного фонду.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram