ГоловнаСуспільствоЖиття

Батьки одного з моряків підтвердили затримання їхнього сина у Керченській протоці

З'явилася інформація про четвертого затриманого.

Батьки одного із затриманих у Керченській протоці українських моряків 19-річного Андрія Ейдера підтвердили, що затримали саме їхнього сина.

Эйдер Андрей
Фото: facebook/Ейдер Андрій
Эйдер Андрей

Так, мачуха Андрія Євгена Ейдер підтвердила інформацію, написала у фейсбуці, що не має жодних подробиць і попросила журналістів її не турбувати.

Батько Дмитро Ейдер написав лаконічний пост: "Я пишаюся свої сином".

Фотографії Андрія у соцмережі також підтверджують, що він має відношення до ВСУ.

Також LB.ua стало відомо, що один з тих, хто потрапив у полон, - командир малого броньованого артилерійського катера "Нікополь" Богдан Небилиця. Він був серед тих курсантів Академії ВМС ім. Нахімова у Севастополі, які відмовилися присягнути РФ і співали гімн України, коли російські військові спускали з флагштока український прапор і піднімали свій.

Небилиця разом з іншими курсантами, які не перейшли на службу Росії, закінчував своє навчання в Інституті Військово-морських сил Одеської морської академії. З 2016 року він отримав диплом і призначення командиром "Нікополя".

Старший лейтенант ВМСУ Богдан Небилиця
Фото: Телерадіостудія Бриз МО України
Старший лейтенант ВМСУ Богдан Небилиця

Нагадаємо, вночі 25 листопада Україна повідомила російські порти про намір трьох кораблів перейти через Керченську протоку. Це необхідно робити відповідно до договору про спільне користування Азовським морем і протокою. Попри це близько 8 години ранку російські кораблі здійснили провокаційні дії проти українських кораблів і також протаранили буксир "Яни Капу".

Після цього Росія звинуватила українські кораблі у незаконному заході в територіальні води й заявила, що вони "небезпечно маневрують" і "не підкоряються законним вимогам російської влади", і фізично - транспортним судном - закрила Керченську протоку.

Українські кораблі вирішили повернутися до Одеси, але російські військові почали переслідування і пізніше пішли на атаку. Катери "Бердянськ" і "Нікополь" підбили, там шестеро поранених.

Росіяни захопили усі три кораблі з 23 моряками. Шестеро з них поранені, включаючи Андрія Ейдера. ЗМІ повідомляють про стабільний стан поранених. Вони знаходяться у лікарні в Керчі.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram