ГоловнаСуспільствоПодії

"Євробляхери" перекрили п'ять пунктів пропуску на кордоні з Польщею

Біля них утворилися довгі черги автомобілів.

"Євробляхери" перекрили п'ять пунктів пропуску на кордоні з Польщею
Фото: facebook.com/igor.zinkevych

Власники автомобілів на іноземній реєстрації в неділю, 25 листопада, заблокували доступ до пунктів перетину кордону в Раві-Руській, Краковці, Грушеві, Шегинях та Ягодині. Про це повідомив начальник Львівської митниці ДФС Левко Прокіпчук.

"Під'їзну дорогу до пункту пропуску Рава-Руська о 12:00 заблокувало близько 50 громадян, постійно ходять по "зебрі", поліція присутня. О 12:30 почали блокувати пункт пропуску Краковець", - написав Прокіпчук.

Пізніше групи протестувальників перекрили пункти пропуску в Грушеві та Шегинях.

У звичайному режимі поки працюють пункти пропуску Смільниця - Кросценко і Угринів - Долгобичув.

У Волинській області протестувальники заблокували пункт пропуску Ягодин - Дорогуськ. З опублікованого в соцмережах відео видно, що учасники мітингу біля Ягодина запалили шини. Також помітно довгу чергу з автомобілів.

Через протести рух ускладнено на волинському пункті пропуску Устилуг - Зосін, а також в Малому Березному на Закарпатті.

Акції протесту проходять в присутності поліції, яка поки що не застосовує заходи для розблокування пунктів пропуску.

Автовласники незадоволені новими законами 8487 і 8488, набрали в чинності в опівночі 25 листопада. Напередодні ввечері на кордоні спостерігалися багатокілометрові черги - власники машин на єврономерах намагалися проїхати кордон до початку дії нового закону.

Нагадаємо, після набуття чинності нового закону про процедуру ввезення "євроблях" в Україні від власників машин на кордоні вимагають або сплатити за розмитнення автомобіля, або залишити грошову заставу. Жоден з варіантів автомобілістів не влаштовує.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram