ГоловнаСуспільствоЖиття

Підозрювані у справі про смертельну ДТП у Харкові не домоглися відводу експертів

Сьогодні експерт дає пояснення за суттю проведених перевірок.

Підозрювані у справі про смертельну ДТП у Харкові не домоглися відводу експертів
Геннадий Дронов и Елена Зайцева
Фото: hromadske.kharkiv.ua

Суддя Київського районного суду м. Харків Віктор Попрас у справі про ДТП в центрі Харкова в жовтні 2017 року, відмовив у відводі експертів науково-дослідного інституту судових експертиз ім. Бокаріуса, які проводили експертизу в справі. Рішення було оприлюднено на сьогоднішньому засіданні суду, пише місцеве видання "Харків Тудей".

Після оголошення ухвали суддя продовжив засідання у справі. Зараз експерт Віталій Варлахов дає пояснення за суттю проведених експертиз.

Нагадаємо, аварія сталася ввечері 18 жовтня в центрі Харкова, на вул Сумській. Автомобіль Lexus RX під керуванням Олени Зайцевої, рухаючись на червоний сигнал світлофора, скоїв зіткнення з автомобілем Volkswagen Touareg Геннадія Дронова. В результаті зіткнення Lexus вилетів на тротуар і скоїв наїзд на 11 пішоходів, 5 з яких загинули на місці (4 дівчини і молодий чоловік). Ще одна дівчина померла від отриманих травм у лікарні вранці 26 жовтня. Крім того, в результаті ДТП постраждала пасажирка Lexus.

За фактом ДТП розпочато кримінальне провадження за ч. 3 ст. 286 (порушення правил безпеки дорожнього руху, в результаті якого загинули кілька людей) КК України. Максимальна санкція статті передбачає 10 років позбавлення волі.

20 жовтня Київський райсуд Харкова заарештував водія Lexus без можливості внесення застави, 6 листопада було узято під варту другого водія.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram