ГоловнаСуспільствоЖиття

Директора волинського притулку, діти з якого скаржилися на домагання, досі не відсторонено

Волинські депутати вирішили, що для цього немає правових підстав.

Директора волинського притулку, діти з якого скаржилися на домагання, досі не відсторонено
Фото: стоп-кадр ТСН

Директора дитячого притулку в місті Рожище Волинської області, вихованці якого скаржилися на побої і сексуальні домагання, досі не відсторонено від посади.

За даними LB.ua, зробити це може тільки Волинська обласна рада. Питання розглядали тільки на засіданні постійної комісії з питань використання майна спільної власності територіальних громад сіл. Комісія заслухала директора Леоніда Матвійчука, який заявив, що в "притулку йому доводиться працювати з дітьми зі складною долею, що позначається на їхній поведінці", і вирішила, що для усунення "немає правових підстав".

Цю інформацію LB.ua підтвердив слідчий у справі Віктор Федорчук. "Призначено велику кількість експертиз - і судово-медичних, психолого-психіатричних. Зараз із дітьми спілкуються психіатри. Коли рішення комісії буде, матеріали справи повернуться слідчому, і буде прийматися рішення з цього кримінально-процесуального провадження. Поки що нікому звинувачень не висунули", - сказав він.

Також залишається на роботі черговий по режиму, брат директора притулку Микола Матвійчук.

Детальніше про це читайте в статті Маргарити Тулуп "Це такі діти. Як вихованці волинського притулку заявили про насильство з боку персоналу, а дорослі їм не повірили".

Нагадаємо, 2 серпня 2018 року восьмеро вихованців волинського дитячого притулку заявили правозахисникам про сексуальне домагання і фізичне насильство з боку директора та його брата - чергового по режиму. Наступні три місяці діти проходили медичні комісії та писали пояснювальні про подію. Урешті-решт їм призначили психолого-психіатричну експертизу, деякі з них відмовилися від своїх заяв.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram