ГоловнаСуспільствоВійна

На лінії розмежування затримано бойовика, який служив під Іловайськом

За три роки чоловік змінив кілька військових підрозділів.

Правоохоронці на КПВВ "Новотроїцьке" затримали бойовика, який служив під Іловайськом. 31-річного жителя Макіївки підозрюють у підвезенні снарядів і бойовиків на передову, повідомляє прес-служба Нацполіції.

За даними правоохоронців, за три роки чоловік змінив кілька військових підрозділів: "Оплот", "Фінансово-економічна поліція ДНР" і "Республіканська гвардія".

"Слідчі Волноваського відділу поліції встановили, що чоловік вступив до лав терористів у вересні 2014 року. Він був зарахований водієм у бандформування "Оплот", в роту охорони. В обов'язки новобранця з позивним "Шустрий" входило здійснення внутрішньої охорони підрозділу та забезпечення безпеки стратегічних об'єктів", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що на початку 2015 року чоловік у складі "фінансово-економічної поліції ДНР" продовжив виконувати функції водія і займався перевезенням грошей. Потім, за даними слідства, перейшов у "республіканську гвардію" і був призначений на посаду водія гранатометного взводу, отримав форму і автоматичну зброю.

За словами затриманого, участі в бойових діях він не брав, проте в липні 2016 року отримав поранення під Іловайськом.

У 2017 році чоловік вирішив "зав'язати". Він добровільно покинув лави терористів, за що довгий час зазнавав переслідувань і погроз з боку колишніх керівників НЗФ. Зараз екс-бойовик працює торговим агентом в Донецьку.

Щодо затриманого порушено кримінальне провадження за ч. 2 ст. 260 "Створення непередбачених законом воєнізованих або збройних формувань" Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає від 3 до 8 років позбавлення волі.

Раніше військове формування, пов'язане з бойовиками на Донбасі, знешкодили в Молдові.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram