ГоловнаСуспільствоЖиття

Військові відкрили вогонь по літаючих над артскладами безпілотниках, які виявилися перевіркою охорони

Польоти БПЛА здійснювалися в рамках планових навчань у Запорізькій і Черкаській областях.

Військові відкрили вогонь по літаючих над артскладами безпілотниках, які виявилися перевіркою охорони
Фото: ТСН

У середу, 7 листопада, військовослужбовці помітили безпілотники, які літали поблизу складів ракетно-артилерійського озброєння у Запорізькій і Черкаській областях, відкрили по них вогонь, а осіб, які їх запустили, - затримали.

Про це повідомляється на сторінці Генерального штабу ЗСУ у Фейсбуці.

"В обох випадках вартові відкрили вогонь по БПЛА. Мобільні групи військових частин обстежили прилеглі території та затримали осіб, які керували дронами. Про інциденти повідомили підрозділи Служби безпеки та Національної поліції", - йдеться у повідомленні.

Як з'ясувалося, польоти БПЛА здійснювалися в рамках планових антитерористичних навчань - для перевірки надійності охорони об'єктів підвищеної небезпеки.

"Особовий склад чергових змін діяв чітко і впевнено, виконуючи бойові завдання з охорони й оборони зазначених військових об'єктів", - зазначили у прес-службі Генштабу.

Нагадаємо, вночі 9 жовтня на території 6-го арсеналу Міноборони у смт Дружба (біля Ічні Чернігівської області) сталися вибухи, які спричиинили пожежу. У Генштабі запідозрили диверсію і повідомили, що склад підірвали у чотирьох різних місцях. На арсеналі зберігалося 69,5 тис. тонн боєприпасів.

Рятувальники евакуювали із зони можливого ураження понад 12 тис. місцевих жителів. Загиблих і травмованих не було. Гасіння пожежі на арсеналі тривало два тижні.

Після інцидентів з пожежами на військових арсеналах у Балаклії і Калинівці Міністерство оборони почало будівництво нових сховищ для озброєння та боєприпасів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram