ГоловнаСуспільствоЗдоров'я

МОЗ очікує "антирекорду" за захворюваністю на кір цього року

За 10 місяців вірус підхопили понад 36 тис. осіб.

МОЗ очікує "антирекорду" за захворюваністю на кір цього року
Фото: Depositphotos/belchonock.

Центр громадського здоров'я МОЗ України очікує нового рекорду із захворюваності на кір вже цього року. За прогнозами центру, Україна може "побити рекорд" 2006 року, коли на вірус захворіли понад 42 тис. осіб. Про це повідомляє прес-служба МОЗ.

З початку року в Україні на кір захворіли вже 36 455 осіб - 14 111 дорослих і 22 344 дитини. У Центрі зазначають, що якщо рівень захворюваності залишиться на такому ж рівні, до кінця року кількість хворих на кір може перевищити цей показник.

"Ліків від кору не існує, єдиний спосіб захиститися від цього захворювання - вакцинація. Зараз в Україні достатньо вакцин для проведення планової та посиленої імунізації проти кору", - додали в МОЗ.

У Центрі додають, що найбільший приріст захворюваності на кір спостерігається саме в тих областях, де низький рівень вакцинації. Це Івано-Франківська, Закарпатська та Львівська області.

Минулого тижня кількість нових хворих дещо знизилася - кір діагностували у 359 дорослих і 887 дітей (-5,5% до попереднього тижня).

Нагадаємо, на початку вересня МОЗ України заборонило нещепленим дітям відвідувати школи і дитсадки. В Україну завезено достатньо доз вакцини від кору і паротиту, щоб щепити всіх дітей. Пацієнти з груп ризику - зокрема, школярі, студенти та військовослужбовці - можуть зробити щеплення безкоштовно.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram