ГоловнаСуспільствоПодії

В Одесі заарештували чоловіка, який знущався над кошенятами

37-річний чоловік звинувачується у жорстокому поводженні з тваринами.

В Одесі заарештували чоловіка, який знущався над кошенятами
Фото: Макс Левин

Київський районний суд Одеси заарештував на 60 днів без альтернативи внесення застави чоловіка, який знущався над бездомними кошенятами.

Про це повідомляється на сайті суду.

37-річний чоловік звинувачується у жорстокому поводженні з тваринами (частина 3 статті 299 Кримінального кодексу).

Як з'ясувалося, протягом декількох місяців співмешканка обвинуваченого через соцмережі брала додому кошенят, які перебували під опікою волонтерів. Однак після отримання тварин чоловік не тільки не надавав їм відповідних умов для проживання, а й знущався над ними.

"Обвинувачений наносив кошенятам удари, завдавав пошкоджень і піддавав їх впливу термічних факторів", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що правоохоронці встановили кілька фактів знущання над кошенятами.

Нагадаємо, 7 серпня в Одесі вперше в історії України оголосили підозру за жорстоке поводження з тваринами.

Раніше в Києві зоозахисники домоглися затримання "догхантера" Олексія Святогора, але суддя відпустив його під домашній арешт. Попри безліч фото і відео, де Святогор знущається над тваринами і зізнається в їх убивстві, його судитимуть не за жорстоке поводження з тваринами, а за поширення матеріалів про це.

Від літа 2017 року Україна посилили покарання за статтею про жорстоке поводження з тваринами. Так, знущання над тваринами, вчинені із застосуванням жорстоких методів або з хуліганських мотивів, караються арештом на строк до шести місяців або обмеженням волі на строк до трьох років. Такі самі дії, вчинені у присутності малолітнього, караються обмеженням волі на строк від трьох до п'яти років або позбавленням волі на той самий строк. Ті самі дії, вчинені з особливою жорстокістю або якщо вони призвели до каліцтва чи загибелі, або вчинені групою осіб, караються позбавленням волі на строк від п'яти до восьми років.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram