ГоловнаСуспільствоЖиття

Київрада пропонує відзначати День сусіда

Нове свято пропонується відзначати щороку у третю суботу травня.

Київрада пропонує відзначати День сусіда
Фото: elise.com.ua

Київська міська рада пропонує встановити святкування Дня сусіда в столиці.

Про це йшлося під час засідання комісії Київради з питань місцевого самоврядування, регіональних та міжнародних зв'язків, повідомляється на сайті мерії.

Нове свято пропонується відзначати у столиці щороку в третю суботу травня. Ця дата припадає на святкування Дня Європи і саме її рекомендував Департамент громадських комунікацій.

"За приклад взяли Європейський день сусіда, який святкують у більшості країн ЄС. Цього дня жителі міст самостійно організовують святкові заходи біля своїх будинків, влаштовують пікніки, ярмарки та концерти. Переконана, що таке свято приживеться в столиці, зробить містян дружнішими. Адже у нас є приклад, коли самостійно організований День сусіда об'єднав жителів не одного будинку в Оболонському районі. А об'єднана громада - це основа місцевого самоврядування, тому свято на рівні міста буде дуже доречним", - зазначила ініціатор проекту рішення, депутат Костенко.

КМДА повинна розробити план заходів зі святкування Дня сусіда, який розглянуть на пленарному засіданні Київради.

Нагадаємо, згідно з даними соцопитування, найулюбленішим державним святом українці вважають Великдень, на другому місці - Різдво, на третьому - Новий рік.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram