ГоловнаСуспільствоЖиття

Чоловік, який відсидів шість років у в'язниці, вимагав у свого адвоката $30 тис.

Колишній ув'язнений вимагав компенсації за "моральну шкоду".

Чоловік, який відсидів шість років у в'язниці, вимагав у свого адвоката $30 тис.
Фото: kyiv.npu.gov.ua

У Києві поліцейські затримали чоловіка, який вимагав у свого адвоката 30 тис. доларів за "моральну шкоду".

Про це повідомляється на сайті столичної поліції.

Як з'ясувалося, затриманий в минулому користувався послугами захисника і вважав, що той не впорався зі своїм завданням - за розбійний напад чоловік отримав 10 років в'язниці. Коли він звільнився через шість років за "законом Савченко", то вирішив так отримати "моральну компенсацію" від свого адвоката.

"В Оболонське управління звернувся адвокат з приводу вимагання у нього грошей. Він розповів, що до вимагання причетний чоловік, якого він захищав у 2011 році. Тоді уродженець іншої держави напав на приватного підприємця, вдарив його гантелею по голові і забрав сумку з грошима. Пізніше співробітники карного розшуку затримали його, а слідство довело причетність. За скоєння розбійного нападу суд обрав чоловікові покарання у вигляді 10 років позбавлення волі. Провівши шість років у в'язниці, колишній підзахисний прийшов до адвоката за моральною і матеріальною компенсацією", - повідомили в поліції.

Сьогодні, 1 листопада в одному з ресторанів Києва затримали колишнього в'язня, а також його 19-річного сина і 60-річного жителя столиці під час передачі грошей.

Фото: kyiv.npu.gov.ua

Поліцейські встановлюють ступінь участі кожного з чоловіків у скоєнні злочину. За місцем їх проживання проводяться санкціоновані обшуки.

Нагадаємо, у Дніпрі адвокат вимагав у бізнесмена $25 тис. на хабар судді.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram