ГоловнаСуспільствоЖиття

Директора державного конезаводу під Миргородом затримали за махінації з землею

Чиновники підозрюються у незаконному відводі землі площею майже 5 тис гектарів.

Директора державного конезаводу під Миргородом затримали за махінації з землею
Фото: poltava.to

Співробітники прокуратури Полтавської області спільно з поліцією і СБУ в рамках розслідування кримінального провадження за фактом привласнення державного майна затримали п'ятьох осіб, серед яких - директор державного конезаводу.

Про це повідомляється на сайті прокуратури.

Зазначається, що серед затриманих - директор державного підприємства "Конярство України" Денис Птушко, а також керівництво підприємства, яке пов'язують з близьким оточенням екс-президента Віктора Януковича.

За даними прокуратури, затримані за попередньою змовою незаконно відвели землі площею майже 5 тис. га і заволоділи вирощуваною на ній сільськогосподарською культурою, чим завдали збитків державі в особливо великих розмірах. До викриття порушників залучались понад 300 правоохоронців, було проведено близько 50 обшуків на території Полтавської, Кіровоградської та Черкаської областей.

Фото: pol.gp.gov.ua

Серед затриманих є також директор філії держпідприємства, керівник товариства, головний бухгалтер зазначеного товариства, а також інші особи, причетні до незаконної оборудки.

Досудове розслідування проводиться за ч. 5 ст. 191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем), ч. 2 ст. 364 (зловживання владою або службовим становищем) та ч. 1 ст. 366 (службове підроблення) КК.

Нагадаємо, Дібровський кінний завод № 62 під Миргородом - найстаріший в Україні серед 14 державних. Останніми роками господарство конезаводу поступово занепадає - зменшується штат співробітників і поголів'я коней. Зазначені 5 тис. га землі, які здали в оренду, прибутку підприємству не приносять, а його співробітники не можуть отримати належні їм земельні паї.

ДП "Конярство України" знаходиться у стадії банкрутства за рішенням Госпсуду Києва від 15 жовтня 2015 року. Також підприємство має податковий борг.

У стадії банкрутства знаходиться також і "Дібровський кінний завод №62". Повідомлення про прийняття засновниками рішення про припинення (ліквідацію) юридичної особи датоване 17 лютого 2011 року. 

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram