ГоловнаСуспільствоЖиття

Головного редактора українського Vogue відсторонили від посади за плагіат

Власник журналу проведе внутрішнє розслідування.

Головного редактора українського Vogue відсторонили від посади за плагіат

Головного редактора журналу Vogue Ukraine Ольгу Сушко відсторонено від посади на час службового розслідування за звинуваченням у плагіаті. Про це сказано в спільній заяві медіа-холдингів Condé Nast International і ТОВ "Медіа Група Україна".

"Ми категорично проти плагіату і починаємо внутрішнє розслідування, щоб прояснити всі обставини і деталі того, що сталося. На час розслідування Ольга Сушко буде відсторонена від посади головного редактора Vogue UA", - сказано в заяві.

Скандал розгорівся минулого тижня. Читачі звернули увагу на те, що в номері Vogue Ukraine за червень 2018 року колонка головного редактора Сушко є точною копією вступного листа російської колеги з Harper's Bazaar Шахрі Амірханової 2006 року. Тексти відрізняються кількома словами, а колонку Сушко доповнено абзацом про зміст нового номера журналу.

Головний редактор журналу пояснила цей "збіг" тим, що колонку редактора писав запрошений автор і попросила пробачення в читачів і редакційної команди.

Однак у листопадовому номері журналу в редакторській колонці також виявився чужий текст: у колонці Сушко виявилися фрагменти livejournal 2014 року, який також був підписаний Амірхановою, хоча вона повідомила, що насправді не веде ЖЖ.

Пізніше плагіат виявили і в інших випусках журналу.

Ольга Сушко приступила до обов'язків головного редактора журналу в 2016 році, а до цього займала аналогічну посаду в українському "Коммерсант Weekend".

ТОВ "Медіа Група Україна" є частиною холдингу СКМ, що належить Рінату Ахметову.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram