ГоловнаСуспільствоЗдоров'я

МОЗ направило 21 пацієнта на лікування за кордон

Вартість лікування становить близько 65,5 млн гривень.

МОЗ направило 21 пацієнта на лікування за кордон
Фото: Макс Требухов

Міністерство охорони здоров'я направило на лікування за кордон 21 пацієнта.

Про це повідомляється на сайті МОЗ.

"Найближчим часом 16 дорослих і 5 дітей будуть направлені на лікування до закордонних клінік. Це стало можливим завдяки рішенню уряду, яке дозволило використовувати залишки коштів, які утворилися на рахунках зарубіжних клінік", - йдеться в повідомленні.

Зазначається, що зміни до постанови, прийняті Кабміном, набули чинності 27 жовтня, а 29 жовтня комісія МОЗ прийняла рішення про направлення на лікування за кордон 21 людини.

Міністерство почало надавати пацієнтам інформаційні листи.

"Це означає, що пацієнти вже можуть звертатися в закордонні клініки, щоб якомога раніше отримати необхідне лікування", - йдеться в повідомленні.

Зокрема, МОЗ повідомив про прийняте рішення родичів пацієнтів, які протягом тривалого часу пікетують відомство через нестачу державного фінансування для програми лікування за кордоном. В результаті була досягнута домовленість про припинення пікету.

Загальна вартість лікування 21 пацієнта становить близько 65,5 млн гривень. Всього цьогоріч на лікування за кордон вже направлені 198 пацієнтів на загальну суму близько 556,5 млн гривень.

Нагадаємо, 3 жовтня Кабінет міністрів перерозподілив ще 101 млн гривень на програму "Лікування громадян України за кордоном".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram