ГоловнаСуспільствоВійна

Бойовики скоротили кількість обстрілів перед "виборами", - Наєв

Окупаційні війська намагаються створити видимість демократичного волевиявлення.

Бойовики скоротили кількість обстрілів перед "виборами", - Наєв
Сергей Наев

Сили ООС вважають, що скорочення обстрілів на Донбасі з боку бойовиків пов'язане з підготовкою до "виборів" у "ДНР" і "ЛНР". Про це заявив командувач ООС Сергій Наєв в інтерв'ю ВВС-Україна.

За словами Наєва, навесні та влітку, коли завершилася АТО і почалася операція Об'єднаних сил, кількість обстрілів з боку проросійських бойовиків суттєво зросла.

"Вони випробовували об'єднані сили ... Ворог понад 5 тис. разів обстрілював наші позиції, близько тисячі - з забороненої Мінськими угодами зброї. Найбільш напружена ситуація зараз на Маріупольському напрямку. Періодично виникає напруження на Горлівському напрямку і Світлодарській дузі", - повідомив Наєв.

Водночас в останній тиждень кількість обстрілів зменшилася через підготовку до "виборів". За словами Наєва, бойовики підвищують бойову активність на Донбасі перед якимись датами або напередодні політичних зустрічей на вищому рівні. Таким чином, за словами Наєва, бойовики намагаються показати, що сили ООС нібито порушують мінські домовленості.

Нагадаємо, незаконні "вибори" в псевдореспубліках проводяться за підтримки Росії і заплановані на 11 листопада 2018 року.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram