ГоловнаСуспільствоЖиття

В Азовське море увійшли два російські військові кораблі - "Сиктивкар" і "Кизляр"

Ще один - "Стерегущий" - на підході.

В Азовське море увійшли два російські військові кораблі - "Сиктивкар" і "Кизляр"
"Сыктывкар" во время захода в Азовское море
Фото: mil.in.ua

У середу, 24 жовтня, Росія завела в акваторію Азовського моря два військові кораблі - "Сиктивкар" і "Кизляр", ще один - на підході.

Про це заявив голова Державної прикордонної служби України Петро Цигикал на Львівському форумі з питань безпеки, передає "Укрінформ".

"Учора два сторожові кораблі - "Сиктивкар" і "Кизляр" - внутрішніми водами Російської Федерації були доставлені в порт Азов, зараз вони перебувають в акваторії Азовського моря", - сказав він.

Голова Держприкордонслужби додав, що в Азовське море зараз прямує ще один російський військовий корабель.

"Сьогодні почалося буксирування ще одного корабля - "Стерегущого". Він пройшов, за нашою інформацією, Ярославль. Очікуємо його прибуття теж в Азов", - додав він.

Цигикал також зазначив, що, крім цих кораблів, у Росії вже є угруповання з більш ніж 120 кораблів і катерів в Азовському морі.

"На сьогодні ситуація доволі серйозна, доволі загрозлива", - додав він.

Нагадаємо, 6 вересня на засіданні РНБО України було прийнято рішення посилити військово-морську присутність у Азовському морі в зв'язку з агресивними діями Росії. 12 жовтня президент Петро Порошенко ввів в дію рішення РНБО про захист інтересів в Азовському і Чорному морях, Керченській протоці, на півдні та сході України.

За словами Порошенка, після окупації Криму, мішенню Кремля є окупація Азовського моря.

19 жовтня український сторожовий корабель морської охорони в Азовському морі BG-32 "Донбас" спустили на воду після ремонту. У вересні в Азовське море суходолом перевезли малі броньовані катери "Лубни" і "Кременчук", а пошуково-рятувальне судно A500 "Донбас" і морський буксир A830 "Корець" перейшли з Чорного моря своїм ходом.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram