ГоловнаСуспільствоЖиття

"Кримського диверсанта" Штиблікова етапували з омської колонії в невідомому напрямку

Штибліков уже півроку перебував в умовах ізоляції в ПКТ.

"Кримського диверсанта" Штиблікова етапували з омської колонії в невідомому напрямку
Дмитрий Штыбликов
Фото: facebook.com/crimeahrg

Фігуранта справи "українських диверсантів", севастопольця Дмитра Штиблікова, етапували з російської колонії №6 м. Омська в невідомому напрямку.

Про це повідомляє у Фейсбуці Кримська правозахисна група з посиланням на родичів Штиблікова.

За їхньою інформацією, вчора, 23 жовтня, севастопольця в колонії хотів відвідати його адвокат, але Дмитра там уже не було. Його етапували минулого тижня, в яку саме колонію - поки що невідомо.

Штибліков уже півроку перебував в умовах ізоляції в ПКТ (приміщення камерного типу), його мали найближчим часом помістити в загальний барак, але в колонії стався бунт, у якому Штибліков брати участь не міг.

За інформацією родичів, Штибліков під час останнього візиту до нього адвоката на погіршення здоров'я не скаржився.

За інформацією російських ЗМІ, 6 жовтня в колонії Омська відбулися сутички між в'язнями через тортури і побиття, з вікна вивісили банер "Врятуйте". У бунті брали участь до 200 в'язнів, було задіяно спецпризначенців і росгвардійців. У результаті постраждали кілька десятків людей.

Нагадаємо, 9 листопада 2016 року ФСБ РФ заявила про затримання членів "диверсійної групи". Двоє з трьох затриманих - Дмитро Штибліков і Олексій Бессарабов - експерти аналітичного центру "Номос", який працював у Севастополі до початку 2014 року. Третій заарештований - член Всеукраїнської громадської організації "Об'єднання ветеранів розвідки України", капітан другого рангу запасу Володимир Дудка.

ФСБ звинуватила затриманих у підготовці диверсій на території півострова.

16 листопада 2017 року Севастопольський міський суд засудив Штиблікова до п'яти років колонії суворого режиму і штрафу в розмірі 200 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram